Bécsi túrós palacsinta Edit konyhájából
Hozzávalók:(12 darabhoz)
A krémhez:
Az öntethez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel jól dolgozzuk össze gépi habverővel. Végül adjuk hozzá a lisztet is. Óvatosan keverjük hozzá a habot, és egy kicsit hagyjuk pihenni a tésztát. Majd a szokásos módon, kevés olajon süssük ki a palacsintákat.
A töltelékhez áztassuk a mazsolát forró vízbe. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá. A vajat keverjük habosra a cukorral, a tojások sárgájával, majd dolgozzuk hozzá a villával áttört túrót, a citrom héját, és a mazsolát. Végül óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
Az öntethez keverjük össze a tojást a vaníliás cukorral és a tejszínnel. Akkor jó, ha már habos.
Töltsük meg a palacsintákat a túrós krémmel, majd vágjuk ketté és sorakoztassuk vajjal kikent hőálló tálba. Ha mind a helyére került, csorgassuk a tetejükre az öntetet.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süssük arany barnára.