Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mézes puszedli II

Mézes puszedli II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézes puszedli II

Mézes puszedli II-2

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál kakaó
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl  (ez függ a liszttől is)
  • 8 dkg vaj vagy zsír (margarin nem jó)
  • 15 dkg akácméz

A cukormázhoz:

  • 1 tojás fehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csepp ecet vagy citromlé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A mézet a zsiradékkal egy kis lábosban összeolvasztjuk, csak annyira melegítjük, hogy a zsír vagy a vaj felolvadjon benne, nem szabad forralni éppen csak melegíteni.

A száraz hozzávalókat (lisztek, porcukor, szódabikarbóna, kakaó, fűszerek) egy keverőtálban elvegyítjük.

A lisztes keverékhez hozzáadjuk a langyos mézes keveréket, és kézi habverővel (dagasztó kar) elkeverjük.
Ezután jöhet hozzá az 1 egész tojás +1 tojás sárgája, végül a tejföl. (amennyit felvesz nekem 2 evőkanál tejföl volt ez a mennyiség)

Jól kidolgozzuk, aki jó erőben van fakanállal is keverheti. (én maradtam a kézi habverőnél, majd a végén kézzel átgyúrtam csöppet)

A tészta állaga olyan lesz kb mint a kókuszgolyó masszája.

Sütőpapírral bélelt tepsibe, főtt tojássárgája nagyságú golyókat formázunk a tésztából, és egymástól 2-3cm távolságra elhelyezzük őket.

160 – 170 fokon sütjük 8-10 percig, kb a duplájára dagadnak.

A tésztát lehet ízesíteni még ízlés szerint narancshéjjal, citromhéjjal, több kakaóval.

Cukormáz:

1 tojásfehérje + 12 dkg porcukor + 1 csepp ecet (ez dupla adag mézes puszedlihez elég)

A tojásfehérjét habbá verjük, majd adagonként hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett 1 csepp ecettel vagy citromlével fényes cukormázzá keverjük.

Bele is forgathatjuk a puszedliket, de betölthetjük a mázat zacskóba, aminek a sarkát kivágjuk, és így is “díszíthetjük” a tetejüket.

Nagyon hamar megvan, mert nem kell nyújtani, szaggatni.
Ez a mézes puszedli rögtön puha, nem kell napokra dobozba tenni, de viszont hetekig eláll, ha pléhdobozban tároljuk.

Ebből a mennyiségből nekem 90 db pici puszedli lett.

Mézes puszedli II 5.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (594 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére