Főoldal / Tészta ételek / Gnocchi sajtmártásban

Gnocchi sajtmártásban

Gnocchi sajtmártásban

Sajtszószos gnocchi

Hozzávalók:

A gnocchi-hoz:

  • 3 közepes krumpli
  • 1 tojás
  • 22 dkg liszt

A sajtmártáshoz:

  • 2 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

A tetejére:

  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk (vagy karikázzuk)
és enyhén sós vízben puhára főzzük.

A megpuhult krumpliról leöntjük a vizet, és krumplinyomóval áttörjük. A liszttel és a tojással masszát gyúrunk belőle. (érdemes megvárni hogy a burgonya kicsit lehűljön, mert amúgy ragadós lesz a massza amivel nem túl kellemes dolgozni)

Ha a tészta összeállt, hengereket sodrunk belőle,kb 2cm vastagat, és 1,5 cm-es darabokra felvágjuk.
Villával formázzuk.
Forró, enyhén sós vízben kifőzzük őket. Akkor készül el ha feljön a víz tetejére.

A sajtmártás:
Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet, majd hozzáadjuk a reszelt sajtokat, és a tejszínt.
Alacsony lángon addig melegítjük (folyamatos kevergetés mellett), míg egynemű szósszá nem válik.
A végén, sóval, borssal, ízesítjük, és beleszórunk fél-egy csokor petrezselymet.

A kifőtt gnocchikat a sajtszószba forgatjuk, majd egy hőálló edénybe öntjük, a tetejét egy kevés sajttal megszórjuk és 20 perc alatt 180 fokos sütőben összesütjük.

Nagyon finom, laktató étel.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére