Főoldal / Tészta ételek / Töltött, sajtos-kapros palacsinta

Töltött, sajtos-kapros palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Töltött, sajtos-kapros palacsinta

toltott-sajtos-kapros-palacsinta3

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 17 g sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 4 db tojás
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 9 dl tej
  • ízlés szerint friss, vágott kapor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál olaj (az első palacsinta alá)

A töltelékhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 8 dkg juhtúró (bryndza)
  • ízlés szerint tejföl(180 g)
  • ízlés szerint só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a cukrot, és  sót szárazon összekeverni, majd hozzá adjuk a tojásokat.(azért látsz 7 db-ot, mert 3 db kétszikű tojás volt) A kaprot felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük.
A tej felét hozzáadva az egészet simára keverjük, majd apránként a felolvasztott vajat és a reszelt sajtot is beledolgozzuk.
Ezután beleszórjuk a kaprot és a reszelt fokhagymát, valamint a megmaradt tejet. Elkeverjük és 10 percig pihentetjük.

A palacsinta sütőbe egy teáskanál olajat öntünk (csak az első alá kell), felforrósítjuk a serpenyőt majd annyi tésztát teszünk bele, hogy vékonyan kibélelje a serpenyőt. Közepes hőfokon, mind két oldalát pirosra sütjük. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.

A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint a palacsintára kenjük, a két oldalát behajtjuk és feltekerjük.

Jó étvágyat hozzá!

Értékeld a receptet

Magyarné Nyírő Kati Magyarné Nyírő Kati (6 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére