Főoldal / Desszertek / Gesztenyés-mascarponés bomba

Gesztenyés-mascarponés bomba

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Gesztenyés-mascarponés bomba

Gesztenyés-mascarponés bomba

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl folyós tejszín 30% (állati, nem növényi) (nem kell felverni habnak)
  • 2 cs. babapiskóta
  • tej
  • rum ízlés szerint

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • kevés olaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A gesztenyemasszát kikeverjük a mascarponével, a tejszínnel és legalább 1 evőkanál rummal.
Ezután egy mélyebb tálat folpackkal kibélelünk.

Egy müzlis tálkába tejet öntünk, amihez egy pici rumot adunk.
A babapiskótákat éppen csak megmártjuk a rumos tejbe, majd sorba kirakjuk vele a forma alját és körben az öldalát.

Belesimítjuk a krém felét. Erre egy sor megmártott babapiskóta következik, amit befedünk a maradék krémmel.

Végül piskótával zárjuk le. (A képek között találtok képet a belsejéről is. ) A folpackkal betakarjuk és egy kistányért teszünk rá.
Másnap reggelig hűtőbe tesszük.
Másnap kiborítjuk egy tányérra, és óvatosan lehúzzuk róla a folpackot.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét egy ek olajjak, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.

 

Mentés

Mentés

Gesztenyés-mascarponés bomba 5.00/5 (1 értékelés)

Szandra (37 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére