Főoldal / Torták / Túró Rudi torta krémtúróból

Túró Rudi torta krémtúróból

Túró Rudi torta krémtúróból

Túró Rudi torta krémtúróból

Hozzávalók:

(26 cm-es formához)

A tésztához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 db tojás

A túrós töltelékhez:

  • 40 dkg natúr krémtúró (pl: Lidl)
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1 dl víz

A csokoládé ganache-hoz:

  • 10 dkg csokoládé (70 %-os)
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrémet. Tegyük be a hűtőszekrénybe 2-3 órára (akár egy egész éjszakára) ami alatt teljesen megszilárdul.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük. A sűrű csokoládékrémet a torta tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.

Tálalásig visszatesszük a hűtőbe, majd a formát óvatosan lecsatolva, szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Túrókrémmel készítve, habos, könnyű tortát kapunk.
Ha nem kapni krémtúrót, akkor a sima túrót törjük át, és egy kis tejföllel vagy joghurttal keverjük teljesen krémesre.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére