Túró Rudi torta krémtúróból
Hozzávalók:(26 cm-es formához) A tésztához:
A túrós töltelékhez:
A csokoládé ganache-hoz:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.
A kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrémet. Tegyük be a hűtőszekrénybe 2-3 órára (akár egy egész éjszakára) ami alatt teljesen megszilárdul.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük. A sűrű csokoládékrémet a torta tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.
Tálalásig visszatesszük a hűtőbe, majd a formát óvatosan lecsatolva, szeletelve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Túrókrémmel készítve, habos, könnyű tortát kapunk.
Ha nem kapni krémtúrót, akkor a sima túrót törjük át, és egy kis tejföllel vagy joghurttal keverjük teljesen krémesre.