Főoldal / Desszertek / Mákos birsalma krémes sütemény

Mákos birsalma krémes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos birsalma krémes sütemény

Mákos birsalma krémes sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • fél kocka ráma
  • 1 sütőpor
  • 3 evő kanál cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 4 evő kanál liszt

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • 5 evő kanál cukor
  • 3 szép nagy birsalma
  • fél ráma kocka

A tetejére: 

  • 1 tábla ét tortabevonó
  • pici étolaj
  • pici víz
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a rámával és a cukorral.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a mákot és a sütőport.

A lisztet hozzá adjuk a tojássárgájához ,majd óvatosan hozzá adjuk a tojás fehérjét és elkeverjük.

Egy közepes tepsit kibélelünk sütő papírral, és bele öntjük a masszát.

Előmelegített sütőben megsütjük.

Szokásos módon pudingot készítünk, és még melegen elkeverjük benne a margarint

Birsalmát kevés vízben puhára főzzük, leöntjük róla a vizet és botmixerrel alaposan össze törjük.

Hozzá adjuk a pudinghoz és elkeverjük. Ha savanykás lenne, adjunk hozzá még cukrot.

A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt és megkenjük krémmel.

A torta bevonót össze törjük, és vízzel pici olajjal gőz felett megolvasztjuk, melegen a krémre kenjük.

Hűtőbe rakjuk 2 óra hosszára.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére