Főoldal / Desszertek / Pihe-puha túrógombóc

Pihe-puha túrógombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pihe-puha túrógombóc

pihe-puha-turogomboc

Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A hempergetéshez:

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg vaj

A tálaláshoz:

  • 3 dl tejföl
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az áttört túróhoz hozzákeverjük a búzadarát, majd a lisztet, az étolajat, a tojást és végül a 2 evőkanál zsemlemorzsát. (nagyon fontos, hogy a sorrendet tartsuk be).

Hűtőben fél órát pihentetjük, majd vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk belőle és egy tálcára sorakoztatjuk.

Forrásban lévő vízbe dobjuk őket, és miután feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzzük a gombócokat.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a 10 dkg zsemlemorzsát, arany barnára pirítjuk rajta. A gombócokat leszűrjük, és azonnal megforgatjuk az arany színű panír morzsában.

Tálaláskor vaníliás porcukros, tejfölt kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Pihe-puha túrógombóc 4.75/5 (4 értékelés)

Vass Lászlóné (236 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére