Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Zebratorta

Zebratorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zebratorta

zebratorta

Hozzávalók:

  • 38 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 120 ml tej
  • 250 ml étolaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 ek. víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(A tortaforma átmérője: 24 cm)

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel és az étolajjal alaposan kikeverjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd az előzőleg kikevert masszához adjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás-lisztes masszába.

A masszát elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a 2 ek. vizet.

A torta forma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát ki vajazzuk és lisztezzük. A forma közepére 2 ek. fehér tésztát teszünk, majd erre rá pedig 2 ek. kakaós tésztát. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy az összes tészta. ( Nem kell rázogatni, nem kell elsimítani sem a tésztát, szépen magától elfog terülni.)

Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 40 percig sütjük. ( Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)

Porcukorral meghintve kínáljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Zebratorta 4.50/5 (4 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére