Zebratorta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
(A tortaforma átmérője: 24 cm)
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel és az étolajjal alaposan kikeverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd az előzőleg kikevert masszához adjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás-lisztes masszába.
A masszát elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a 2 ek. vizet.
A torta forma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát ki vajazzuk és lisztezzük. A forma közepére 2 ek. fehér tésztát teszünk, majd erre rá pedig 2 ek. kakaós tésztát. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy az összes tészta. ( Nem kell rázogatni, nem kell elsimítani sem a tésztát, szépen magától elfog terülni.)
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 40 percig sütjük. ( Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)
Porcukorral meghintve kínáljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/