Madártej torta II
Hozzávalók:(29 cm átmérőjű piteformához):
A krémhez:
A habhoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és az előkészített piteformába fektetjük. 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
Közben elkészítjük a krémet: egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, és az elősütött tésztára simítjuk,. Majd újabb 15-20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Kivesszük a sütőből kicsit hűlni hagyjuk. Felverjük a habot, de ne teljesen keményre, majd a vége felé hozzáadjuk a porcukrot. Elrendezzük a habot a krémen, és visszatoljuk a sütőbe nagyjából újabb 15-20 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Beküldő: Maja