Főoldal / Torták / Madártej torta II

Madártej torta II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madártej torta II

Madártej torta

Hozzávalók:

(29 cm átmérőjű piteformához):

  • 8 dkg vaj
  • 16 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 púpozott ek porcukor
  • kb. 2 ek tejföl

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • fél vaníliarúd magjai, vagy vaníliakivonat

A habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és az előkészített piteformába fektetjük. 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

Közben elkészítjük a krémet: egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, és az elősütött tésztára simítjuk,. Majd újabb 15-20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Kivesszük a sütőből kicsit hűlni hagyjuk. Felverjük a habot, de ne teljesen keményre, majd a vége felé hozzáadjuk a porcukrot. Elrendezzük a habot a krémen, és visszatoljuk a sütőbe nagyjából újabb 15-20 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére