Főoldal / Desszertek / Mascarponés lekváros tekercs

Mascarponés lekváros tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mascarponés lekváros tekercs

Mascarponés lekváros tekercs

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanél hideg víz
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 12 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál cukor
  • vaníliakivonat
  • csokis szilvalekvár vagy bármilyen lekvár

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl tejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a habos tojássárgájához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet és a vizet is hozzáadjuk. Óvatosan összeforgatjuk.

Sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, azonnal a sütőpapírral együtt feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

A mascarponét a cukorral és a vaníliával kikeverjük. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a lekvárral majd a mascarponés krémmel. Újra feltekerjük.

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk és belekeverjük a tejszínt. Ezzel a csokikrémmel kenjük meg a piskótarudat. A tetejét tetszés szerint jégcukorral (vagy mással) díszíthetjük.

Mascarponés lekváros tekercs 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére