Főoldal / Kelt tészták / Zöldséges tarkedli juhtúrós mártással

Zöldséges tarkedli juhtúrós mártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges tarkedli juhtúrós mártással

Zöldséges tarkedli juhtúrós mártással

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • őrölt fehér bors
  • 15-20 dkg mexikói zöldségkeverék

Juhtúrós-mártás hozzávalói:

  • 10 dk juhtúró (krémes) 
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mexikói zöldségkeveréket egy jénaiba tenni, megszórni egy pici sóval, majd a tetejét lefedve, mikróba roppanósra párolni. Ezután alaposan lecsepegtetni, majd teljesen kihűteni.

Az élesztőt langyos-cukros tejbe felfuttatni.
Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd jól összekeverni. Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beleönteni az előzőleg kissé felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverni. Végül hozzáadni az előpárolt, kihűtött zöldséget, és óvatosan összekeverni.
Konyharuhával letakarni, majd szobahőmérsékleten 20-25 percig keleszteni.

Egy serpenyőbe bőséges olajat önteni, majd felhevíteni. Ezután kanállal kis halmokat kanalazni bele a masszából, és pár perc alatt a fánkok mindkét felét szép pirosra sütni.
A kisült fánkokat jól lecsepegtetni, majd papírtörlőre szedni.

A vajat egy serpenyőbe tenni, majd felhevíteni. Ezután hozzáadni a lisztet és 1-2 percig kevergetve pirítani.(vigyázni nehogy nagyon megpiruljon)
Levenni a tűzről, majd állandó keverés mellett hozzáadni a tejet, és simára keverni. Ezután belekeverni a krémes juhtúrót, ízlés szerint sózni, borsozni, és megszórni szerecsendióval, majd visszatenni a tűzre és állandó keverés mellett sűrűre főzni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a zöldséges fánkokat tányérra szedni, majd mellékanalazni a mártást.

Értékeld a receptet

Gizi (313 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére