Főoldal / Desszertek / Sajtos stangli egyszerűen

Sajtos stangli egyszerűen

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos stangli egyszerűen

Sajtos stangli egyszerűen

Hozzávalók:

  • 70 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg sertészsír
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg friss élesztő
  • 15 dkg trappista sajt (reszelt)
  • 175 g tejföl
  • só ízlés szerint
  • köménymag ízlés szerint
  • 1 dl tej (langyos)
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • fűszerpaprika ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt, egy kevés langyos tejben felfuttatjuk.

A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele mennyiség reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, végül a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrjuk alaposan, majd 15 percet pihentetjük.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval rudakat vágunk belőle.

Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük meg a kissé felvert tojással.
Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 200 fokon megsütjük.

Tipp / megjegyzés:
A zsírtól lesz igazán omlós. Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja, vagy ha úgy tetszik, simán sajttal is finom.
Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá. Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval, ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.

Sajtos stangli egyszerűen 4.75/5 (4 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére