Főoldal / Sertés ételek / Tejfölös paprikás pörkölt nokedlivel

Tejfölös paprikás pörkölt nokedlivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös paprikás pörkölt nokedlivel

Tejfölös paprikás pörkölt nokedlivel

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 2 ek. zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg lecsó
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 175 g tejföl
  • só ízlés szerint
  • köménymag ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • oregano ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint

A nokedlihez:

  • 1 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 ek. búzadara
  • 1 tk. só
  •  víz
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Felhevítjük a zsírt. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és megfonnyasztjuk.
Teszünk hozzá fűszerpaprikát, és egyből egy kevés vizet hozzáöntünk. Pár percig pároljuk.

Hozzáadjuk a lecsót, (Nyáron friss paradicsommal és paprikával készíthetjük.) és kb. 5 percig pároljuk.
Közben apróbb kockára vágjuk a lapockát. Rápakoljuk a hagymás lecsóra. Pörköljük meg, folytonos kavargatás mellett. 20 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket.
Kevés vízzel felöntve készre főzzük. (Akkor jó, ha a hús már nem rágós, hanem finom omlós.)

Egy kis tálban a tejfölt elkeverjük, majd hozzáöntjük a húshoz. Pár perc alatt összefőzzük, majd levesszük a tűzről.

Elkészítjük a nokedlit.
A tojást, a liszteket, a búzadarát és a sót elkeverjük. Hozzáadunk annyi vizet, hogy lágy masszát kapjunk.
Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk.

Ha feljött a víz színére, hideg vizes öblítés után tálba szedjük.
Ezek után nem marad más, csak a tálalás.
Jó étvágyat!

Tipp / megjegyzés:
A köménymagot ne sajnáljuk, mert az adja meg az ízét! A többi fűszer elhagyható, de ezekkel csak pikánsabb lesz!!

Tejfölös paprikás pörkölt nokedlivel 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére