Főoldal / Sertés ételek / Sült sertésoldalas uborkamártással

Sült sertésoldalas uborkamártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sült sertésoldalas uborkamártással

Sült sertésoldalas uborkamártással

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésoldalas
  • 1 ek. zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 ml vörösbor (nálam fekete ribizli)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint fűszerpaprika

A fehér mártáshoz:

  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. étolaj
  • 4 púpozott ek. finomliszt
  • 5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 4 db savanyú uborka
  • 1 db citrom leve
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az oldalast megmossuk, szárazra töröljük és a tetején késsel  vágjunk rácsot, majd a bőrös részén is. A zsírt felforrósítjuk és minden oldaláról hirtelen megsütjük. Majd megöntjük kevés borral, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és fűszerpaprikával.
Hozzáadjuk a vöröshagymát és fokhagymát, majd aláöntjük húslét és lassan sütjük lefedve.

80 percet sütjük, majd mikor puha, kivesszük vágódeszkára és felszeleteljük, majd visszatesszük az edénybe és még minden oldaláról sütjük 10 percig.

Míg sül a hús, elkészítjük hozzá a fehér mártást is. Az edénybe felolvasztjuk a vajat az olajjal. Hozzáadjuk a finomlisztet, és világosra sütjük. Felöntjük tejjel, és nagyon kis lángon főzzük. Mikor megfőtt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt is, és ismét átforraljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott uborkát, a citrom levét és kész a mártásunk.

A húst, mártással és knédlivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére