

Sült sertésoldalas uborkamártással
Hozzávalók:
A fehér mártáshoz:
|
|
Elkészítés:
Az oldalast megmossuk, szárazra töröljük és a tetején késsel vágjunk rácsot, majd a bőrös részén is. A zsírt felforrósítjuk és minden oldaláról hirtelen megsütjük. Majd megöntjük kevés borral, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és fűszerpaprikával.
Hozzáadjuk a vöröshagymát és fokhagymát, majd aláöntjük húslét és lassan sütjük lefedve.
80 percet sütjük, majd mikor puha, kivesszük vágódeszkára és felszeleteljük, majd visszatesszük az edénybe és még minden oldaláról sütjük 10 percig.
Míg sül a hús, elkészítjük hozzá a fehér mártást is. Az edénybe felolvasztjuk a vajat az olajjal. Hozzáadjuk a finomlisztet, és világosra sütjük. Felöntjük tejjel, és nagyon kis lángon főzzük. Mikor megfőtt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt is, és ismét átforraljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott uborkát, a citrom levét és kész a mártásunk.
A húst, mártással és knédlivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.