

Banana split fagyitorta – paleo
Hozzávalók:(21 cm formához):
A fagyihoz:
A csoki szószhoz:
|
|
Elkészítés:
Az alaphoz a mandulát a datolyával együtt betesszük az aprítógépbe és ledaráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszvajat, majd egy kapcsos tortaformába terítjük a masszát. Kézzel jól lenyomkodjuk majd rápakoljuk a szeletelt banánt.
A kesudiót 2 óra áztatás után leszűrjük, kevés kókuszkrémmel és a banánnal leturmixoljuk, amíg teljesen homogén állaga nem lesz. Majd a többi kókuszkrémmel, az édesítővel, a citromlével, az olvasztott kókuszvajjal és a vanília magokkal simára keverjük. A keveréket ráöntjük a banánra, és 5 órára betesszük a fagyasztóba.
A szószt csak tálalás előtt készítsük el, mert ezt forrón öntjük majd a szeletekre.
A csokit a kókuszvajjal vízgőz felett megolvasztjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és mixerrel simára keverjük. (kézi habverővel is tökéletes) Jó sűrű szósz lesz belőle, amit a hideg tortaszeletekre csurgatunk, majd ízlés szerint, friss gyümölccsel megpakolva kínáljuk.
A maradék szószt el lehet tenni, majd újra melegíteni.
Ha a tortát tovább hagyjuk a fagyasztóban és keményre fagy, akkor legalább 30-40 perccel a fogyasztás előtt érdemes kivenni.