Főoldal / Torták / Narancsos Oroszkrém torta III

Narancsos Oroszkrém torta III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos Oroszkrém torta III

Narancsos Oroszkrém torta

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 9 db tojás
  • 9 ek. liszt
  • 9 ek. cukor
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1/2 cs. sütőpor

Krém hozzávalói:

  • 3 cs. vaníliás ízű főző pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 cs. mazsola (de kis is lehet hagyni)
  • 3 dl hulala (vagy cukrászhab)
  • 2 tk. zselatin (Dr. Oetker)
  • 1/2 narancsnak a leve + lereszelt héja

Díszítés:

  • 3dl hulala (cukrászhab)
  • 2 db narancs
  • csoki dara
  • + ízlés szerint bármi lehet
Elkészítési idő:1 óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:12 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Először a mazsolát beáztatjuk a vízbe.
A tortaforma átmérője: 25 cm

Tészta hozzávalóiból piskóta tésztát sütünk.
A tojásokat szétválasztjuk.
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a sütőport.

Tojás sárgájához hozzáadjuk a cukrot, majd habosra kikeverjük.
A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá felverjük.

A felvert kemény habba beleöntjük a cukros tojás sárgákat és finoman összekeverjük. Utána beleszitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan “levegősen” összekeverjük az egészet.

A kivajazott, lisztezett tortaformába bele öntjük a piskóta masszát. (Én sütőpapírt teszek a tetejére, hogy ne égjen meg a tészta) Előmelegített sütőben kb. 170-180 fokon megsütjük (tűpróba).

Miközben sül a tészta elkészítjük a krémet.

A tejet beleöntjük egy fazékba és a pudingporból és a cukorból egy sűrű pudingot főzünk. Teljesen kihűtjük. Narancsot jól megmossuk és a felének a levét kifacsarjuk, a héját lereszeljük, majd a kihűlt pudingba öntjük. A mazsoláról leöntjük a vizet és hozzáadjuk a pudinghoz, jól összekeverjük.

A vizet és mikróban felmelegítjük, majd bele tesszük a zselatint. Jól elkeverjük.
A pudingból 1 kanállal beleteszünk a zselatinos vízbe, jól elkeverjük, majd beleöntjük a pudingba, és az egészet jól összekeverjük.

Hulalát kemény habnak felverjük, majd belekeverjük a zselatinos pudingba és megint összekeverjük.

A megsült és a kihűlt piskótát három lapba felvágjuk. Mindegyik felvágott tészta lapot vastagon megkenjük a pudingos krémmel és egymásra helyezzük.

A torta tetejét és az oldalát is bekenjük (de már vékonyabban) a krémmel.

A hulalát kemény habbá felverjük és habzsákba töltjük, majd ízlés szerint díszítjük a tortát.Például narancs szeletekkel.

Hűtőbe tartjuk tálalásig.

Sok sikert a sütéshez! Jó étvágyat!

 

http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Narancsos Oroszkrém torta III 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére