Főoldal / Desszertek / Epres-joghurtos jégkrém

Epres-joghurtos jégkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres-joghurtos jégkrém

Epres-joghurtos jégkrém

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 3-5 ek. cukor. (ízlés szerint)
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. Hozzáadjuk a cukrot és egy botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítjük.
6 teáskanálnyi mennyiséget félreteszünk belőle a rétegezéshez, vagy azonnal betöltjük az előkészített jégkrémformákba.

A maradék pürét összekeverjük 2 dl görög joghurttal, majd beleforgatjuk a félkemény habbá vert tejszínt.
A maradék fél dl görög joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrot.

Előveszünk 6 db jégkrémformát. Mindegyikbe teszünk egy teáskanál eperpürét, majd elosztjuk bennük az epres joghurtos fagylalt alapot végül lezárjuk a vaníliás joghurttal.
Beletesszük a pálcikákat és betesszük a fagyasztóba minimum 3 órára.
(ha kimarad egy kis jégkrém tegyük műanyag tálkákba és a fagyasztóba)

Fogyasztás előtt a formákat pár pillanatra meleg víz alá tartjuk így könnyen kicsusszan belőlük a jégkrém anélkül, hogy eltörne.

Értékeld a receptet

Marcsi (634 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére