Főoldal / Desszertek / Barackos-kókuszos piskótatallér

Barackos-kókuszos piskótatallér

 Barackos-kókuszos piskótatallér

Barackos-kókuszos piskótatallér

Hozzávalók:

  • 3 x 120 g piskótatallér
  • 1 nagy (850 g) vödör tejföl
  • 200 g kókuszreszelék
  • 2 x 470 g hámozott, felezett őszibarack konzerv
  • 8 ek. kristálycukor

A tetejére:

  • 1 cs. (45 g) habpor
  • 1,5 dl tej
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(A tál mérete: 30cm x 16cm)
A konzervet kinyitjuk és a gyümölcsről a levét leöntjük (a levére később még szükségünk lesz). Mindegyiket külön-külön tálba tesszük. A barackot ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.

A tejfölt a cukorral és a kókuszreszelékkel jól kikeverjük.

A piskótatallérokat belemártjuk a barack levébe (de nem áztatjuk), majd kirakjuk vele a tál alját.
Az egymás mellé helyezett piskótatallért megkenjük (ne túl vastagon) a tejfölös-kókuszos masszával, majd erre sorakoztatjuk a felvágott barackot (pár darab barackot tegyünk félre a díszítéshez).
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rétegezést a masszával fejezzük be, az kerüljön a tetejére.

Hűtőbe tesszük kb. 3-4 órára pihenni. Ennyi idő alatt jól lehűl és megpuhulnak a piskótatallérok.

Közben a habport felverjük kemény habbá.
Tálalás előtt, szép, egyforma szeletekre felvágjuk és a tetejét tejszínhabbal és barackkal díszítjük.

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére