Főoldal / Desszertek / Mákos szilvás lepény

Mákos szilvás lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos szilvás lepény

Mákos szilvás lepény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg margarin /vagy vaj/
  • 5 dkg cukor
  • pici só
  • reszelt citromhéj
  • 4 dkg élesztő, kevés tejben felfuttatva

A tetejére:

  • 15 dkg darált mák
  • cukor (ízlés szerint)
  • szilva
  • fahéj
  • szeletelt mandula
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A mákot elkeverjük a cukorral, majd tészta tetejére szórjuk. Megpakoljuk a kimagozott, fahéjjal ízesített szilvával és meghintjük szeletelt mandulával.

Kb. 20 perc alatt újra kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben, kb.30-35 percig sütjük.

HA kihűlt, kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mákos szilvás lepény 5.00/5 (1 értékelés)

Békefi Zsuzsi (11 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére