Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Joghurtos almás tonhalas saláta

Joghurtos almás tonhalas saláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos almás tonhalas saláta

Joghurtos almás tonhalas saláta

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 2-3 db újhagyma
  • 1 doboz tonhal konzerv
  • 2 dl joghurt
  • 1-2 ek. méz
  • fél citrom leve (ízlés szerint)
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 marék dió durvára vágva
  • pár szál petrezselyem

A tetejére:

  • 1 ek. mogyoróolaj
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az almák magházát kivágjuk és vékony csíkokra felvágjuk. (Én ehhez jobban szeretem az édesebb almát, mert az öntetet jó citromosan szeretem. Lehet hámozni is, de legjobb héjastól. )

A jégsalátát szintén vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát karikákra, majd mindent egy mélyebb tálba tesszük. A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük és szintén a tálba tesszük.

A joghurtot elkeverjük a citromlével és a mézzel, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és rálocsoljuk a salátára. Alaposan összeforgatjuk.

Egy marék diót vagy pekándiót durvára vágunk és a salátára szórjuk. Ha kicsit megpirítjuk a diót, úgy még finomabb lesz.

A tetejét még meglocsoljuk mogyoróolajjal. Ennyi az egész és már lehet is enni. Tonhal nélkül is tökéletes saláta, sőt sült csirkemellel is elkészíthetjük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére