Főoldal / Kelt tészták / Sós,kelt kifli

Sós,kelt kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sós,kelt kifli

Sós,kelt kifli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • szezámmag vagy köménymag
  • 3-4 dl langyos tej
  • 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez

A kiflik lekenéséhez:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek. tej

A tetejére:(tetszés szerint)

  • köménymag
  • reszelt sajt
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk. cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót és a felfutott élesztőt. Tésztát dagasztunk belőle. Négy részre osztjuk, majd cipókat formázunk belőlük.
A cipókat kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal.

Mindegyiket 8 cikkre vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk. Kifliket formázunk belőlük és egymástól kicsit távolabb, a sütőlemezre sorakoztatjuk őket.

A kiflik lekenéséhez a hozzávalókat összekeverjük, és megkenjük velük a kiflik tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal, majd 20 percig pihentetjük őket

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére