Főoldal / Sertés ételek / Temesvári Sertéstokány Erzsike konyhájából

Temesvári Sertéstokány Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Temesvári Sertéstokány Erzsike konyhájából

Temesvári Sertéstokàny Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg zöldbab
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 mk. köménymag
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. finomliszt
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk.

A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt.

Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.

Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha.

Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére