Főoldal / Sertés ételek / Tojásos lecsóval töltött sertésborda

Tojásos lecsóval töltött sertésborda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tojásos lecsóval töltött sertésborda

Tojásos lecsóval töltött sertésborda

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 3 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 db tojás
  • 1 cs szeletelt bacon
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. Előtte /aki nem szereti a héját/egy-két percre forró vízbe mártjuk így könnyen lehúzható a héja.

A karajszeleteket, kiklopfoljuk, sózzuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk és 10-15 percet pároljuk. Ráöntjük a felvert tojásokat és közepesen kemény tojásos lecsót készítünk.

A hússzeletekre bacon csíkokat fektettem. A lecsót kicsit hagyjuk hűlni, majd a karajszeletek közepére halmozzuk. A hússzeleteket felgöngyöljük, baconbe tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.

A tekercseket sütőrácsra,grillre vagy tepsibe tesszük és 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére