Főoldal / Desszertek / Mákhabos charlotte őzgerincben

Mákhabos charlotte őzgerincben

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákhabos charlotte őzgerincben

Mákhabos scharlotte őzgerincben

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • lekvár

A krémhez:

  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 4 dl Hulala tejszín
  • 1 csomag habfixáló( Dr Oetker ) vagy 2 dkg zselatin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szét választjuk a sárgáját pohárba, a fehérjét tálba tesszük.

A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habbá verjük.Óvatosan egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd több részletben a sütőporos lisztet.Egy nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral,és belesimítjuk a masszát. 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a 2 tojássárgáját, a tejjel, a pudingporral, a cukrokkal összefőzzük.Még forrón hozzákeverjük a mákot és a kandírozott narancshéjat. Kihűtjük.

A kihűlt piskótát 3 cm csíkokra vágjuk és lekvárral összeragasztjuk, és kibélelünk vele egy őzgerincformát.A Hulala tejszínt felverjük a habfixálóval/vagy zselatinnal, majd a tejszínhabot a mákos krémhez forgatjuk.

A piskótával bélelt őzgerinc forma közepébe öntjük a hideg krémet, majd a tetejét befedjük a maradék összeragasztott piskótával. Hűtőbe tesszük dermedni, szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Mák helyett készíthetjük dióval is, de akkor a dió krémet bolondítsuk meg őrölt fahéjjal, és egy csipet szegfűszeggel, valamint 1 rumaromával.

Beküldő: Maja

Mákhabos charlotte őzgerincben 4.00/5 (4 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére