Főoldal / Sertés ételek / Hóstyai borda

Hóstyai borda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hóstyai borda

Hóstyai borda

Hozzávalók:

  • 6 szelet csont nélküli karaj
  • 1,5 deci olaj
  • 5 dl húsleves alap
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 15 deka vargánya gomba
  • 15 deka morzsolt főtt kukorica
  • 4-5 kanál lecsó
  • 2-3 db ecetes uborka
  • só, bors
  • 1 evőkanál liszt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A karajt kiklopfolom, sózom, és egy serpenyőben forró olajban hirtelen  átsütöm. Majd kiszedem az olajból egy másik edénybe teszem. Ráöntök 3 deci húsleves alaplét és ezzel puhára párolom.

A hússütésből visszamaradt olajban megpárolom az apró kockákra vágott hagymát.Hozzáadom a vékony szeletekre vágott vargánya gombát és együtt, a saját levében puhára párolom.
Ezután hozzáadom a kukoricát a darabokra vágott savanyú ecetes uborkát sózom borsozom és a végén beleteszem az előre elkészített lecsót is.
Egy-két percig együtt főzöm majd hozzáadom a kanál lisztet, a maradék húsleves alaplét.Állandó keverés mellett besűrítem.
Rizzsel és sült burgonyával tálalom.

De készíthető mellé burgonya krokett, vagy tészta is köretnek.

Hóstyai borda 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére