Főoldal / Torták / Málnás csokikrémes torta

Málnás csokikrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás csokikrémes torta

málnás csokikrémes torta 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. csokis pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg puha ráma
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 kg bogyós gyümölcs (málna vagy szeder)
  • szeletelt mandula
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szét választjuk a sárgáját pohárba, a fehérjét tálba tesszük.

A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habbá verjük.Óvatosan egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd több részletben a sütőporos lisztet.Egy nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral,és belesimítjuk a masszát. 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt a piskóta, akkor kb. 10 cm széles csíkokra vágjuk.

A tejből, a pudingporból és a vaníliás cukorból,sűrű pudingot főzünk,  és kihűtjük.Mikor már csak langyos, belekeverjük a cukorral habosra kevert rámát. A krém 2/3 részét a piskótára kenjük, megszórjuk gyümölccsel (én málnával) és szeletelt mandulával.

Feltekerjük az első piskóta lapot, köré a másodikat, így folytatjuk míg el nem fogynak a lapok. A maradék krémmel lekenjük a torta oldalát A tetejét szeletelt mandulával és málnával megszórva díszítjük.

Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon egyszerű, de finom sütemény ünnepi asztalon is megállja a helyét, és bármilyen gyümölcsből is ellehet készíteni, még kompótból is.A kompót levét zselésíthetjük is, és a torta tetejére tehetjük a gyümölcs fölé.

Beküldő: Maja

Málnás csokikrémes torta 5.00/5 (4 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére