Málnás csokikrémes torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szét választjuk a sárgáját pohárba, a fehérjét tálba tesszük.
A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habbá verjük.Óvatosan egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd több részletben a sütőporos lisztet.Egy nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral,és belesimítjuk a masszát. 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor kb. 10 cm széles csíkokra vágjuk.
A tejből, a pudingporból és a vaníliás cukorból,sűrű pudingot főzünk, és kihűtjük.Mikor már csak langyos, belekeverjük a cukorral habosra kevert rámát. A krém 2/3 részét a piskótára kenjük, megszórjuk gyümölccsel (én málnával) és szeletelt mandulával.
Feltekerjük az első piskóta lapot, köré a másodikat, így folytatjuk míg el nem fogynak a lapok. A maradék krémmel lekenjük a torta oldalát A tetejét szeletelt mandulával és málnával megszórva díszítjük.
Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon egyszerű, de finom sütemény ünnepi asztalon is megállja a helyét, és bármilyen gyümölcsből is ellehet készíteni, még kompótból is.A kompót levét zselésíthetjük is, és a torta tetejére tehetjük a gyümölcs fölé.
Beküldő: Maja