Nutellás mogyorós keksz
Hozzávalók:kb. 30-40 darabhoz:
A hempergetéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a mogyorókrémet, a tejet és alaposan elkeverjük.
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, darált mogyoró) egy tálban elvegyítjük, majd a masszához adjuk és alaposan összekeverjük. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A tészta masszából dió méretű golyókat hengergetünk, majd a cukorral elkevert durvára vágott mogyoróba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, 4-5 cm helyet hagyva köztük, mert sütés közben terülni fognak. Mindegyik közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal. (jó mélyet, mert sütés közben úgy is feljön és csak egy pici marad)
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 12 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Fogyasztásig pléhdobozban tároljuk, és csak akkor töltjük meg a mélyedéseket nutellával.