Főoldal / Desszertek / Diós pogácsa

Diós pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós pogácsa

Diós pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg tönkölybúza liszt
  • 15 dkg tk tönkölybúza liszt
  • 5 dkg rétes liszt
  • 1 tk. só
  • 0,5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő friss
  • 20 dkg libazsír
  • 20 dkg dió-darálva
  • 10 dkg tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 db tojás lekenésre
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Langyos tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

A liszteket összeszitáljuk, belekeverjük a sót, és elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzákeverjük a darált diót, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt, végül a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk. Kelesztő tálban, vagy letakarva langyos helyen 50 percet kelni hagyjuk.

Lisztezett munkalapra fordítjuk, átgyúrjuk, és kb 4 cm vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, és letakarva pihentetjük még 30 percet. A tetejét tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Finom, omlós, diós pogácsa.

Értékeld a receptet

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére