Főoldal / Desszertek / Mirinda szelet

Mirinda szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mirinda szelet

Mirinda szelet

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl étolaj

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg túró

A mázhoz:

  • 2 cs. vanília puding
  • 7 dl szénsavas narancs üdítő
  • 4 evő kanál cukor
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül lassan belecsorgatjuk az olajat is, és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)

A krémhez a puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és azzal is keverjük egy kicsit. A túrós krémet a tészta tetejére kenjük.

A narancsos üdítőből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük. Ha langyosra hűlt a zselatin, akkor a túrós krém tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük. (Mirindával, Fantával vagy más narancsos szénsavas üdítővel készítve is tökéletes.)

Kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére