Leggyorsabb krémes
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A leveles tésztát kiengedjük, 2 db vékony tésztát nyújtunk belőle.
A tepsi lisztezett hátulján, előmelegített sütőben kisütjük.
A tojást egy pohárba törjük, hozzá adjuk cukrot, kevés tejet, lisztet, vaníliás cukrot, és alaposan össze keverjük.
A tejet felforraljuk, hozzá adjuk a tojásos masszát, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt krémet az egyik lapra kenjük, rásimítjuk a tejszínt, majd befedjük a felső lappal, a tetejét porcukorral megszórjuk.
Tipp / megjegyzés:
Ha gyors és finom desszertre vágyunk.
Célszerű a tetejét kockákra vágva a krémre tenni, hogy szeleteléskor ne törjön össze, és szépen tudjuk tálalni.