Főoldal / Desszertek / Kókuszkrémes Pavlova

Kókuszkrémes Pavlova

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszkrémes Pavlova

Kókuszkrémes Pavlova

Hozzávalók:

  • 8 db. tojásfehérje
  • pici só
  • 4 ek. nyírfa porcukor (ízlés szerint)
  • 4 ek. pálmacukor
  • 3 ek. nyílgyökérpor
  • 1,5 ek. citromlé

A tetejére:

  • 3 dl kókusztejszín habbá verve
  • gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásfehérjéket pici sóval elkezdjük felverni. Amikor közepesen kemény a hab,  kanalanként hozzáadjuk a kétféle cukrot. A pálmacukor nagyon finom ízt ad neki. Az utolsó adag cukorba belekeverjük a nyílgyökérport is, majd a citromlevet is hozzáadjuk.

A hab olyan kemény legyen, hogy ha megfordítjuk az edényt, nem esik ki. Fontos, hogy a hab ne legyen folyós egy kicsit sem.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és ráöntjük a masszát. Egy spatulával elegyengetjük úgy, hogy legyen egy kis pereme, de nem húzzuk ki teljesen a tepsi széléig, mert a hab a sütés közben terjeszkedik.

150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de azonnal lecsökkentjük a hőfokot 140 fokra. (ha van a  sütőnkön, akkor használjuk a légkeverés funkciót)

1 órát sütjük, majd lekapcsoljuk a sütőt és félig kinyitjuk a ajtaját, így hagyjuk kihűlni a habot. Amikor kihűlt, rákenjük a kókuszhabot, majd megpakoljuk a gyümölcsökkel.

Kellemesen édes, és a sok friss gyümölccsel nagyon passzol.

Próbáljátok ki Ti is :)

Kókuszkrémes Pavlova 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére