Kókuszkrémes Pavlova
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket pici sóval elkezdjük felverni. Amikor közepesen kemény a hab, kanalanként hozzáadjuk a kétféle cukrot. A pálmacukor nagyon finom ízt ad neki. Az utolsó adag cukorba belekeverjük a nyílgyökérport is, majd a citromlevet is hozzáadjuk.
A hab olyan kemény legyen, hogy ha megfordítjuk az edényt, nem esik ki. Fontos, hogy a hab ne legyen folyós egy kicsit sem.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és ráöntjük a masszát. Egy spatulával elegyengetjük úgy, hogy legyen egy kis pereme, de nem húzzuk ki teljesen a tepsi széléig, mert a hab a sütés közben terjeszkedik.
150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de azonnal lecsökkentjük a hőfokot 140 fokra. (ha van a sütőnkön, akkor használjuk a légkeverés funkciót)
1 órát sütjük, majd lekapcsoljuk a sütőt és félig kinyitjuk a ajtaját, így hagyjuk kihűlni a habot. Amikor kihűlt, rákenjük a kókuszhabot, majd megpakoljuk a gyümölcsökkel.
Kellemesen édes, és a sok friss gyümölccsel nagyon passzol.
Próbáljátok ki Ti is