Főoldal / Desszertek / Sajtkrémes szezámos csavart

Sajtkrémes szezámos csavart

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtkrémes szezámos csavart

Sajtkrémes szezámos csavart

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj (eredetileg 25 dkg)
  • csipet só
  • 1 tojásfehérje
  • 6 ek. víz
  • 2 ek. ecet
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. tej
  • 15 dkg sajtkrém
  • szezámmag
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a csipet sóval, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és az ecettel elkevert vizet is kanalanként. Géppel is el lehet készíteni, de kézzel sem nehéz összegyúrni.

Lisztezett nyújtólapon vékonyra nyújtjuk, és feltekerjük mint a bejglit. A tekercset 4 darabba vágjuk, és minden tekercsek egyenként kinyújtunk, lehetőleg egyforma méretűre. A lapokat egymásra fektetjük, majd folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük.(a legjobb ha egy egész éjszakát tud a hűtőben pihenni)

Pihentetés után, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A felére rákenjük a puha sajtkrémet, és ráhajtjuk a tészta másik felét. A tetejét lekenjük a tejjel hígított tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és vékony csíkokra vágjuk.

Minden csíkot megtekerünk ha hosszú, akár többet is csavarhatunk rajta.  Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

 

Tipp / megjegyzés:
Egy gyors leveles tésztás, sós finomság.
Fontos, hogy a leveles tésztás recepteknél vajat használjunk és ne margarint! Én a vaj mennyiségét picit csökkentettem, nekem pont így volt jó állagú a tészta.

Sajtkrémes szezámos csavart 4.75/5 (4 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére