Főoldal / Desszertek / Almás csokis sütemény

Almás csokis sütemény

Almás csokis sütemény

Almás csokis édes kísértés

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 26 dkg porcukor
  • másfél dl olaj
  • másfél dl víz
  • 26 dkg liszt
  • másfél sütőpor
  • 1 tábla olvasztott csoki
  • 40 dkg hámozott reszelt alma
  • 1 tk fahéj
  • 1 negyed kk. szegfűszeg
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hámozott, reszelt almát, 10 dkg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük és pépesre pároljuk. Félre tesszük.

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a maradék cukorral, majd beleöntjük a vizet, az olajat, az almát, és a sütőporos kakaós lisztet. Az olvasztott csokit is belekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy 20 x 30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Kockákra vágva kínáljuk.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére