Főoldal / Desszertek / Almás csokis sütemény

Almás csokis sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás csokis sütemény

Almás csokis édes kísértés

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 26 dkg porcukor
  • másfél dl olaj
  • másfél dl víz
  • 26 dkg liszt
  • másfél sütőpor
  • 1 tábla olvasztott csoki
  • 40 dkg hámozott reszelt alma
  • 1 tk fahéj
  • 1 negyed kk. szegfűszeg
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hámozott, reszelt almát, 10 dkg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük és pépesre pároljuk. Félre tesszük.

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a maradék cukorral, majd beleöntjük a vizet, az olajat, az almát, és a sütőporos kakaós lisztet. Az olvasztott csokit is belekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy 20 x 30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Kockákra vágva kínáljuk.

Almás csokis sütemény 3.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére