Főoldal / Desszertek / Dán fahéjas kocka

Dán fahéjas kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dán fahéjas kocka

Dán fahéjas kocka

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • 30 dkg cukor (nálam 15 dkg-nyi eritrit)
  • 40 dkg liszt
  • 4 tk. fahéj
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 liter író ( kefir, vagy joghurt is jó hozzá)

A mázhoz:

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg porcukor (nálam 10 dkg eritrit)
  • 2 tk. vaníliás cukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 4 ek. meleg kávé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit egy tálba tesszük és elvegyítjük. A vajat alacsony lángon felolvasztjuk az édesítővel, majd egyszerűen simára keverjük az íróval és hozzá keverjük a száraz hozzávalókat. Írót lehet hígabb kefirrel vagy joghurttal is helyettesíteni. (Én úgy is szoktam, hogy tejben elkeverek 1-2 evőkanál ecetet, hagyom állni legalább 10 percig és máris használható író helyett.)

A tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük,elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e. A sütési idő függ a sütőtől és a tepsi méretétől is.

Amikor már nem ragad a tűre, akkor készen van, de kiszárítani sem szabad, picit olyan brownie szerű lesz a belseje.

Amíg hűlt a süti, addig elkészítjük a mázat. A vajat megolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalót gyorsan belekeverjük. A mázat a kihűlt süti tetejére kenjük.

Készülhet úgy is, hogy kávé helyett mogyorókrémet teszünk bele, mert nem mindenki szereti a kávés dolgokat.

Finom magában is, de fagyihoz is nagyon passzol.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére