Főoldal / Szárnyas Ételek / Borzas csirkemell

Borzas csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borzas csirkemell

Borzas csirkemell

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemell filé
  • só, bors

A hús beforgatásához:

  • liszt

A bundához:

  • 8 db közepes burgonya
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-12 dkg liszt

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított burgonyát lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.

A csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd egy kanál segítségével elegyengetjük az egyik oldalán a burgonyás masszát. Ha nagyobbak a hússzeletek és nem férnek el a tenyerünkben, akkor érdemes ezt egy tányéron elvégezni. Óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is bevonjuk a masszával.
Forró olajba tesszük a húst és közepes lángon lassú tűznél mindkét oldalát arany barnára sütjük.

Tejföllel (vagy fokhagymás tejföllel) és reszelt sajttal a tetején, kínáljuk. Külön köretre nincs szükség, de készülhet mellé finom saláta.

Borzas csirkemell 5.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére