Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Szárnyas Ételek / Fehérboros tejszínes csirkemell

Fehérboros tejszínes csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejszínes csirkemell

Fehérboros tejszínes csirkemell 2

Hozzávalók:

  • 1/2 csirkemell filé (kb. 35 dkg)
  • 8 db fehér spárga (kb 15 dkg)
  • 8 db újkrumpli (kb. 25 dkg)
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg spenót
  • 4 szál petrezselyem
  • 2 ek liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 3 ek olívaolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész csirkemellet kettévágom, majd az egyiket lapjában kettészelem. (most csak ezt használom). Megszórom sóval, borssal, belisztezem. Félreteszem. A spárgák végeit levágom, megpucolom. A krumplikat alaposan megmosom.

Egy nagy serpenyőben olajon a csirkemellfilék mindkét oldalát 3 percig sütöm magas hőfokon, épp csak, hogy egy kérget kell, hogy kapjanak. Majd melléteszem a krumplikat és a spárgát. Fűszerezem zöld és őrölt fűszerekkel. Öntök rá 1 dl vizet. Párolom.

Közben az alaposan megmosott medvehagyma és spenót szárait levágom, a leveleket nagyobb darabokra szeletelem.

15 perc elteltével a serpenyőben lévőket megfordítom. 10 perc után hozzáadom a medvehagyma és spenót leveleket is. Fűszerezem, ráöntöm a bort. Locsolok rá tejszínt. Összeforralom, és tálalok.

Tipp / megjegyzés:
Az összetevők szerencsés találkozása, nem csak az ízek miatt, de azért is, mert nem mindig vannak egyszerre a piacon.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére