Almás reszelt sütemény
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, szoba-hőmérsékletű vajat és az 5 tojás sárgáját összegyúrjuk.
Hűtőbe tesszük, hogy kellően megszilárduljon.
Az almát lereszeljük, fahéjas cukorral megszórjuk.
A tojás fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük.
A tészta 2/3 részét tepsi méretűre nyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A tésztán egyenletesen elosztjuk a kinyomkodott cukros fahéjas almát.
Az almás rétegen eloszlatjuk a cukros fehérjehabot, végül almareszelőn ráreszeljük a maradék tésztát.
175-180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.