Főoldal / Egytálételek / Csípős lecsó bogyiszlói paprikából

Csípős lecsó bogyiszlói paprikából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csípős lecsó bogyiszlói paprikából

Csípős lecsó bogyiszlói paprikából

Hozzávalók:

  • 75 dkg bogyiszlói paprika
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 4 db chilipaprika
  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg paradicsom
  • 2 szelet császárszalonna
  • 1 szál csípős füstölt kolbász
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • vörösbor
  • tejföl
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a szalonnát és a kolbászt szeletelem.

Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a hagymákat és a szalonnát, ráteszem a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezem.

Amikor már majdnem kész, hozzáadom a kolbászt. A végén locsolok rá vörösbort.

Elzárom a tűzhelyet, és hagyom egy kicsit hőtartáson, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor egy mély tányérba merek a lecsóból, kanalazok rá tejfölt.

Fehér kenyérrel fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:
Ezt a lecsót kizárólag azoknak ajánlom, akik szeretik a csípős, erősen fűszeres ételeket. Akik ezt nem kedvelik, azok inkább lecsópaprikából főzzenek lecsót csípős paprika és chili nélkül.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére