Főoldal / Torták / Szőlős mascarpone torta

Szőlős mascarpone torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szőlős mascarpone torta

Szőlős mascarpone torta

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek porcukor
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 db babapiskóta
  • 30 dkg szőlő (fehér)
  • 30 dkg kék szőlő
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejszínt felverjük,közben hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a habfixálót. A mascarponét összedolgozzuk a cukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral, majd óvatosan összekeverjük a kókuszos habbal.

Egy szív alakú tortaforma alját kirakjuk babapiskótával. Rá simítjuk a krém felét, majd megszórjuk a megmosott és leszemezett szőlővel. Ismét egy réteg babapiskóta következik, majd rásimítjuk a  krém másik felét.
A tetejét kirakjuk fehér és kék szőlőszemekkel, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy egy egész éjszakára.
Ha kellően megdermedt, kivesszük a formából, és egy tálcára helyezve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Salamon Csilla (5 Recept)

Szeretek sütni-főzni,kimondottan kreatív ételeket.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére