Főoldal / Torták / Szőlős mascarpone torta

Szőlős mascarpone torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szőlős mascarpone torta

Szőlős mascarpone torta

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek porcukor
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 db babapiskóta
  • 30 dkg szőlő (fehér)
  • 30 dkg kék szőlő
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejszínt felverjük,közben hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a habfixálót. A mascarponét összedolgozzuk a cukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral, majd óvatosan összekeverjük a kókuszos habbal.

Egy szív alakú tortaforma alját kirakjuk babapiskótával. Rá simítjuk a krém felét, majd megszórjuk a megmosott és leszemezett szőlővel. Ismét egy réteg babapiskóta következik, majd rásimítjuk a  krém másik felét.
A tetejét kirakjuk fehér és kék szőlőszemekkel, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy egy egész éjszakára.
Ha kellően megdermedt, kivesszük a formából, és egy tálcára helyezve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Salamon Csilla (5 Recept)

Szeretek sütni-főzni,kimondottan kreatív ételeket.


Szólj hozzá!

A lap tetejére