Főoldal / Hal ételek / Zöldségkrémleves ropogós halkockákkal – paleo

Zöldségkrémleves ropogós halkockákkal – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldségkrémleves ropogós halkockákkal – paleo

Zöldségkrémleves ropogós halkockákkal - paleo

Hozzávalók:

  • 3-4 ek. zsír vagy kókuszolaj
  • 1 szál póréhagyma karikára vágva
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db közepes sárgarépa aprítva
  • 3 szál zeller aprítva
  • 1 közepes cukkini aprítva
  • 1/2 tk.. őrölt koriander
  • 1/4 tk. őrölt szerecsendió (opcionális)
  • só, bors

A tálaláshoz:

  • balzsamecet

A tetejére:

  • kb. 40 dkg tőkehalfilé
  • 1/4 tk őrölt paprika
  • citrombors, só
  • olaj a sütéshez
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Egy fazékban melegítsük fel a zsírt, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát és a póréhagymát. Adjuk hozzá a sárgarépát, pirítsuk át, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymát, a fűszereket és főzzük félpuhára.

Tegyük a levesbe a zellert és a cukkinit is, valamint ha szükséges pótoljuk a vizet és főzzük puhára. Ha kész, turmixoljuk le az egészet, szükség szerint sózzuk és ízesítsük még fűszerekkel.

A halat vágjuk kis kockákra. A sót keverjük el a paprikával és a citromborssal, majd forgassuk meg benne a halkockákat. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, (legyen jó forró) és süssük benne ropogósra a halat.

A levest a halkockákkal és ízlés szerint balzsamecettel meglocsolva kínáljuk.balzsamecettel.

Tipp / megjegyzés:

Hal helyett csirkemell kockákkal is elkészíthetjük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére