Mozart szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A felső lapra:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókból csokis piskótát sütök, és 3 lapba vágom.
3 egész tojást, 4 deci tejjel, 2 kanál lisztel, 10 deka cukorral kikeverem, és kis gázon állandó keverés mellett besűrítem. Amikor kihűlt hozzáadok 1 doboz mascarponét amivel habosra keverem.
A nutellát az alsó lapra kenem. A marcipánhoz adom a mandula aromát, kinyújtom vékonyra és a mogyoró krémre simítom.
Erre kenem a színezett aromás zöld krém egy részét.
A második lapot ráhelyezem, erre már csak krémet teszek.
Jöhet rá a harmadik lap, amit szintén bevonok a krémmel.
1 tojás fehérjét, 10 deka cukorral, mandula aromával gőz felett felverek, és ezzel díszítem a tortát.
Olvasztott csokidíszeket teszek rá.