Főoldal / Desszertek / Noszvaji túrós lepény

Noszvaji túrós lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Noszvaji túrós lepény

Noszvaji túrós lepény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 kk. só

A töltelékhez:

  • 40 dkg kristálycukor
  • 40 dkg tejföl
  • 1 kg tehéntúró
  • 1 kg burgonya
  • 1 csokor kapor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. Amíg felfut, a lisztet a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és összedolgozzuk a tésztát. A tésztát meleg helyre tesszük és duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán a tepsink méretére nyújtjuk, és belehelyezzük.

A krumplit amíg kel a tészta megfőzzük és még melegen áttörjük. Összedolgozzuk a tehéntúróval, a cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot is.
A tölteléket a tészta tetejére simítjuk és  fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére