Főoldal / Egytálételek / Piperade – francia lecsó tojással

Piperade – francia lecsó tojással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Piperade – francia lecsó tojással

Piperade - francia lecsó tojással

Hozzávalók:

  • 2 db lecsópaprika
  • 1 db piros paprika
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 4 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 4 ek olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • kakukkfű
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymát, a paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.

Egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd rátesszük a paprikát, végül a paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük, majd tovább pároljuk.

A tojásokat feltörjük, és különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját elkeverjük, majd hozzáadjuk a csipet sóval kemény habbá vert fehérjét.

Ráöntöm a készre főzött lecsóra, és kb 5 perc alatt megsütjük a tojást.

Ízlés szerint kenyérrel, bagettel vagy rizzsel is tálalhatjuk.

Tipp / megjegyzés:
A mi lecsónkra leginkább hasonlító változat. Szemben a ratatouille-val, ebben nincs padlizsán, és cukkini.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére