Oreo keksz házilag | Receptkirály.hu
Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Oreo keksz házilag

Oreo keksz házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Oreo keksz házilag

Oreo keksz házilag 2

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt 
  • 5 evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás

A krém hozzávalói:

  • 7 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 kanál tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el.
A porcukrot a vajjal habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, és végül a tejszínt. Felhasználásig hűtőbe tesszük. (Ezzel a krémmel töltjük majd meg a korongokat)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (fontos, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen, így lehet szépen dolgozni vele)

A  kakaós tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk  és egy 5cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. A tetejét ízlés szerint mintázhatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük a csokis korongokat.
170 fokra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt megsütjük. (ne süssük túl, mert akkor kiszárad)

A vaníliás krémet kivesszük a hűtőből és a kihűlt kekszek egyik felére kb.1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét és összenyomjuk, addig amíg a krém elérti a kekszek széleit.

A keksz 1 nap alatt kicsit megpuhul a krémtől, de még úgy is kicsit roppanós marad.

Az oreo keksz házilag elkészítve, kiváló elfoglaltság, akár a gyerekekkel is.

Oreo keksz házilag 4.50/5 (2 értékelés)

Domján Mária (535 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére