Főoldal / Sertés ételek / Óvári szelet

Óvári szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Óvári szelet

Óvári szelet

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertés karaj
  • 8 szelet gépsonka
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 8 óvári sajt (vagy trappista)
  • 8 darab gomba, szeletelve
  • bors
  • petrezselyem
  • liszt
  • olaj a sütéshez
  • 2 deci tejföl
  • 10 deka reszelt sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, és lisztben megforgatom.

A gomba szeleteket kis olajon megpárolom.

A hús szeleteket kevés forró olajon megsütöm. Tepsibe rakom egymás mellé.

Mindegyiknek a tetejére gépsonkát teszek, rá rakom a gombát, majd a szalonnát,,a szeletelt sajtot, és alufóliával letakarom.

200 fokra előmelegített sütőben  20-25 percig sütöm.

Utána leveszem a fóliát a tetejéről , megszórom tejfölös reszelt sajttal és petrezselymet szórok a tetejére.

Visszarakom a sütőbe, amíg a sajt megolvad.

Petrezselymes rizzsel és burgonyakrokettel tálalom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére