Főoldal / Vegetáriánus / Csicseriborsó fasírt

Csicseriborsó fasírt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csicseriborsó fasírt

Csicseriborsó fasírt

Hozzávalók:

  • 2 doboz csicseriborsó konzerv
  • 2 kisebb szál sárgarépa lereszelve
  • 1 db tojás
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 1 kisebb fej lilahagyma felkockázva
  • só, bors
  • 1 nagy marék kenyérmorzsa
  • olaj a sütéshez
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csicseriborsót krumplinyomóval összetörjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Fél órát állni hagyjuk, majd nedves kézzel kis fasírtokat formázunk belőle.

Egy tepsit kibélelünk alufóliával és megkenjük olajjal. A fasírtokat a tepsibe tesszük és a tetejüket is megkenjük bőven olajjal. Ne sajnáljuk az olajat róla, különben nagyon kiszárad. Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

A fasírtokat bő olajban is kisüthetjük, de én jobban szeretem sütőben, mert nem lesz annyira olajos és a konyhában sem terjeng az olajszag.
Fokhagymás, mentás joghurttal tálaljuk.

Csicseriborsó fasírt 4.25/5 (4 értékelés)

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére