Elmentem! Tejszínes erdei gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 45 dkg bogyós gyümölcs vegyesen (mirelit is lehet)
- (eper, málna, szeder, ribizli, áfonya…)
- 2,5 dl habtejszín
- 3-4 dl tej
- 2 ek. főzés nélküli vaníliás pudingpor (pl: Gála, Aranka)
- 2-4 ek. cukor ízlés szerint
A tálaláshoz:
- 15-20 dkg gyümölcs
- tejszínhab
|
Elkészítési idő: |
15 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A gyümölcsöket a turmixgépbe tesszük, majd felengedjük annyi tejjel amennyi ellepi. Turmixoljuk, majd átszűrjük egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Hozzáadjuk a tejszínt a pudingport és ízlés szerinti mennyiségű cukorral édesítjük. Majd habverővel vagy botmixerrel krémesre keverjük.
Ha túl sűrűnek találjuk, tejjel lazíthatunk még rajta.
Beleszórjuk a levesbetétnek szánt gyümölcsöt és akár azonnal vagy pár óra pihentetés után kínáljuk.
Tálaláskor ízlés szerint tejszínhabot is tehetünk rá.
Tejszínes erdei gyümölcsleves 5.00/5 (1 értékelés)
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.