Főoldal / Levesek / Tejszínes erdei gyümölcsleves

Tejszínes erdei gyümölcsleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Tejszínes erdei gyümölcsleves

Tejszínes erdei gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 45 dkg bogyós gyümölcs vegyesen (mirelit is lehet)
  • (eper, málna, szeder, ribizli, áfonya…)
  • 2,5 dl habtejszín
  • 3-4 dl tej
  • 2 ek. főzés nélküli vaníliás pudingpor (pl: Gála, Aranka)
  • 2-4 ek. cukor ízlés szerint

A tálaláshoz:

  • 15-20 dkg gyümölcs
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gyümölcsöket a turmixgépbe tesszük, majd felengedjük annyi tejjel amennyi ellepi. Turmixoljuk, majd átszűrjük egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Hozzáadjuk a tejszínt a pudingport és ízlés szerinti mennyiségű cukorral édesítjük. Majd habverővel vagy botmixerrel krémesre keverjük.
Ha túl sűrűnek találjuk, tejjel lazíthatunk még rajta.

Beleszórjuk a levesbetétnek szánt gyümölcsöt és akár azonnal vagy pár óra pihentetés után kínáljuk.
Tálaláskor ízlés szerint tejszínhabot is tehetünk rá.

Tejszínes erdei gyümölcsleves 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére