Főoldal / Egytálételek / Sült spárga sonkával sajttal krumplival

Sült spárga sonkával sajttal krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült spárga sonkával sajttal krumplival

Sült spárga sonkával sajttal krumplival

Hozzávalók:

  • 20 fehérspárga
  • 4 db krumpli
  • 10 nagyobb levél mángold
  • 2 szál újhagyma
  • 1 szelet szendvicssonka
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • vaj
  • tejszín
  • kaukázusi kefir 
  • sajt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyem
  • medvehagyma
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom.

Egy serpenyő aljára vajat kenek, rákarikázom a krumplit, a mángoldot darabolom, rárakom a krumplira, következik a szeletelt paradicsom, majd a kockára vágott sonka., az aprított medvehagyma.

Mindegyik réteget sózom, borsozom.

A spárgák végét levágom, majd háromba vágom, s rárakom a rétegek tetejére. Sózom, s szórok rá őrölt fehér borsot, s őrölt szerecsendiót.

Locsolok rá tejszínt és kaukázusi kefirt, s teszek rá vajdarabkákat. Letakarom alufóliával.

Beteszem az előmelegített sütőbe, 180 C fokon hőlégkeverésen sütöm. 25 perc elteltével leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt sajtot, s a zsemlemorzsát.

Tovább sütöm, a végén átkapcsolok grill fokozatra, hogy egy kicsit megbarnuljon.

Tálalok. Szedek a tányérra egy szeletet. Középre teszek egy petrezselyem zöldet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére