Narancsos sütőtök mousse babapiskótával – paleo
Hozzávalók:A babapiskótához:
A mousse hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A babapiskóta egyszerű mandulás piskótából készül. Az egész tojásokat a porrá őrölt édesítővel keverjük habosra mixerrel. Ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krém lesz belőle. Óvatosan forgassuk bele az őrölt mandulát és a nyílgyökérport, majd az edény széléről csurgassuk bele az olvasztott kókuszolajat és lazán forgassuk össze az egészet.
Két nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát habzsákba töltjük, közepes lyukat vágunk rá, és babapiskóta alakot nyomunk a tepsire egymástól távolabb, mert sütés közben megnőnek. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük őket. A legjobb előzőleg elkészíteni, hogy a piskóták megszáradjanak és kihűljenek. (Én most frissen készítettem, és miután megsült lecsökkentettem a hőfokot 100 fokra és még kb 1 órát szárítottam a piskótákat.)
A sütőtököt sütőben megsütjük, majd kikaparjuk a belsejét, és 1,5 deci narancslével leturmixoljuk. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe 5 percre, a maradék narancslevet melegítsük fel, adjuk hozzá a megduzzadt zselatint és keverjük el. A zselatinos keveréket, adjuk a sütőtökhöz, és keverjük össze. Ha nem elég édes, az édesítőt is adjuk hozzá, legvégül a fűszereket is keverjük bele.
A behűtött kókuszkrémet verjük fel, majd amikor a püré dermedni kezd, forgassuk bele.
Készítsünk elő egy közepes lapos tálat, a babapiskótákat egyenként mártsuk bele a narancslébe, és tegyünk belőle egy sort a tál aljára. Kanalazzuk rá a mousse felét, majd megint egy réteg piskóta jön, a tetejére pedig mousse következik.
Hűtsük be, amíg megszilárdul, majd díszítsük kakaóporral és kockára vágva tálaljuk.
A babapiskótából érdemes többet készíteni, mert a gyerekek nagyon szeretik és sokféle desszerthez felhasználható.